PurSiSimplu

Meniu principal:

Linux
PDF Print E-mail

 


Linux Mint 14 a fost lansat (vezi noutatile)


Una dintre cele mai apreciate distributii Linux, Linux Mint, a ajuns la versiunea 14 si este disponibila pentru download.
Avand nume de cod Nadia, noul sistemul de operare Open Source bazat pe Debian / Ubuntu, aduce mai multe noutati pe care utilizatorii traditionali de Mint le vor aprecia.
Dupa sase luni de dezvoltare, programatorii Mint au reusit sa propuna in versiunea 14 mai multe schimbari si o lista destul de lunga de imbunatatiri, de la interfetele grafice in care poate fi rulat sistemul de operare (Mate sau Cinnamon) si pana la optimizari care fac OS-ul si mai stabil.
Linux Mint se afla pe primele locuri in preferintele multor utilizatori de Linux (cel putin potrivit Distrowatch), rivalizand cu Mageia sau Ubuntu.

Utilizatorii au de ales intre interfetele grafice Mate (bazata pe Gnome 2) si Cinnamon (bazata pe Gnome 3), ultima fiind recomandata celor care prefera efecte grafice 3D pe desktop.
Alte noutati aduse de Linux Mint sunt:

  • File browser imbunatatit
  • Aplicatia de notificari imbunatatita
  • Mangamentul spatiilor de lucru (desktop-urile multiple) imbunatatit
  • MDM (managerul de display al sistemului) imbunatatit cu noi teme
  • Kernel 3.5
  • Python 3
  • gcc 4.7.2
  • LibreOffice 3.6

Mai multe detalii despre Linux Mint 14 puteti afla de pe pagina oficiala a sistemului de operare.



 

 

 
Ubuntu Phone OS

Ubuntu Phone OS

 


Ieri 2 ianuarie intr-o conferinta ce sa desfasurat in Londra, Mark Shuttleworth a anuntat lansarea editiei pentru telefoane mobile a sistemului de operare Ubuntu. Deocamdata telefoane cu Ubuntu Phone OS nu sunt disponibile pentru cumparare, Canonical cauta parteneri pentru a livra dispozitive cu noul sistem de operare.

 

 

 


 

Ubuntu phones aren’t yet available for purchase, but we are ready to start working with partners with an aim to releasing phones before the end of 2013. You can see Ubuntu for phones demonstrated at the Ubuntu booth at CES next week and we’ll be showing it again at MWC in Barcelona in February.

 


 

 

 

Despre ce va putea oferii acest os vedeti in videoclipurile de mai jos preluate de pe siteul ubuntu.com :